Bekeert U, de tijd is kort

 
Beste vriend,
 
Nadat God, Adam en Eva als eerste man en vrouw geschapen had, leefden zij in een permanente staat van geluk.
Het enige wat God van hen vroeg was Hem te gehoorzamen en niet tegen Zijn Wil te handelen.
Hij vroeg hen uit Liefde voor Hem niet te eten van de verboden vruchten.
Ondanks Zijn verzoek dit niet te doen werden Adam en Eva verleid door de slang, waarbij de slang (lees de duivel) Zijn Woorden verdraaide, tot dat het bij Adam en Eva helemaal niet meer vreemd en verboden leek van de vrucht te eten.
Vanaf dat moment was de erfzonde een feit en zouden alle mensen die na Adam en Eva de aarde bewoonden nooit meer zo'n staat van geluk bereiken als Adam en Eva dit in het begin wel hadden.
Toen God uiteindelijk medelijden kreeg met de arme mensen zond hij Zijn enige Zoon, Jezus.
Jezus stierf voor onze zonden aan het Kruis en opende de hemel, zodat wij na dit leven eeuwig mogen leven en de oorspronkelijke permanente staat van geluk weer kunnen bereiken.
Met dit grote offer werd de hemel geopend, maar daarmee niet de Wet, de Tien Geboden gewist.
Deze tien Geboden, de liefdevolle richtlijnen van God om ons te helpen terug naar Hem te keren blijven onverminderd van kracht.
Als wij de Tien Geboden, die God's grote Liefde voor de Schepping uitdrukken niet in liefde beantwoorden, kunnen wij ook niet terugkeren naar die permanente staat van geluk, in de hemel.
Daarom is het zo wrang en verdrietig te moeten constateren dat de mensen steeds gevoeliger worden voor de verleidingen van de duivel, die er alles aan doet de mensen van de Liefde, lees God, te verwijderen.
Als God zegt "Gij zult niet doden" dan zegt de duivel, ach, mensen waarom nou onnodig lijden, maak er toch voortijdig een einde aan.
En zie wat de mens doet.
Als God een man en een vrouw geschapen heeft om elkaar lief te hebben en één Lichaam te worden, dan zegt de duivel: wat nou man en vrouw, twee mensen van hetzelfde geslacht houden toch evenveel van elkaar?
Of waarom heeft een vrouw nog een man nodig, een kind kan toch ook geboren worden uit een reageerbuis?
En waarom kan een vrouw op hoge leeftijd, of op heel lage leeftijd niet een kind krijgen?
Beste vriend, de liefde is de kern van ons bestaan en God is die Liefde.
Het aantasten van die Liefde, zoals de mens keer op keer en onophoudelijk doet, leidt er toe dat God buiten gesloten wordt en de band tussen Hem en de mensen steeds meer beschadigd wordt.
Wij kunnen niet anders dan de mensen oproepen op hun schreden terug te keren en te stoppen met alles recht te praten wat krom is.
Als het anker, lees God, verdwijnt, zal het schip uiteindelijk stuurloos ronddobberen, tot dat het gegrepen wordt door een golf en ten onder gaat.
 
Wij roepen u op: bekeert U, de tijd is kort.
Wie hore wil hore.
 
Paulus de Ridder