Pikante Bijbelkoek

Ondanks de waarschuwingen van de profeet ISAIAS 5:20 gaat het om een koek die niet zoet, maar hartig is.
Daarbij kan men het beste drinken:
JEREMIA 13:12 of LUKAS 1:15
Kinderen kunnen beter JOB 8:16 drinken
 
Voor de bodem heeft men nodig:
1. 250 gram MATTEUS 13:33
2. 15 gram PSALM 75:9
3. 150 ml. EXODUS 3:8 lauw
4. 0,5 theelepel MATTEUS 5:13
5. 40 gram EXODUS 23:18
Voor de vulling:
6. 2 stuks LUKAS 11:12
7. 0,5 theelepel MATTEUS 5:13
8. 300 ml. EXODUS 3:8 (Het vet van de aangegeven drank)
9. 2 eetlepels EXODUS 12:22
10. 250 gram NUMERI 11:5 (no.3)
11. 1 eetlepel MATTEUS 23:23 (no.3)
Wie zich niet aan het oorspronkelijke eetvoorschriften (Genesis 1:29) wil houden, kan 150 gram LEVITICUS 11:8 in stukjes snijden en er bij doen.
 
Het hoofdbestanddeel van de vulling was in de tijd van de Heilige Paulus nog niet bekend.
Het gaat om een ongeveer 300 jaar geleden uit Zuid-Amerika geïmporteerde knol die heel gezond is.
Tegenwoordig wordt deze knollenvrucht ook in de kustvlakte van Israël geteeld.
Voor dit recept heeft u 800 gram van deze knollen nodig, die men kookt en stampt en onder de andere ingrediënten mengt.
Daartoe bevolgt men de raad van Salomo in SPREUKEN 23:14
 
De baktijd is gelijk aan de leeftijd van Isaac als hij met Rebecca trouwt (GENESIS 25:20) waarbij voor ieder jaar een minuut te nemen is.
 
De baktemperatuur staat in 1KONINGEN 10:16
 
Aangezien het een maaltijd is die verzadigt, is het verstandig om de raad van ECCLESIASTICUS 37:30-34 te bevolgen.
 
Eet smakelijk