Credo cursus

DE SCHOONHEID VAN ONS GELOOF ONTDEKKEN EN BELEVEN.

Credo-Cursus Paus Benedictus XVI heeft besloten ( u kunt het document hier downloaden: Porta Fidei.docx ) een jaar van het geloof af te kondigen. Het begint op 11 oktober 2012.
De bedoeling is om "de vreugde van het geloven te herontdekken en opnieuw het enthousiasme te vinden dat het geloof meedeelt; het geloof dat beleden, gevierd, beleefd en gebeden wordt".
Omdat het de weg is die leidt "naar de vriendschap met de Zoon van God, naar Hem die ons het leven geeft, het volle leven".
"Het geloof groeit en wordt dus sterker, alleen door te geloven; er is geen andere mogelijkheid om een zekerheid over ons eigen leven te bezitten dan door ons over te geven (...) in de handen van een liefde die (...) haar oorsprong heeft in God".

Je kunt niet houden van iemand, God, die je niet kent. Hoe meer je van iemand ontdekt, dat hij een gewéldig persoon is, des te meer ga je van zo iemand houden.
En als je een verkeerd idee hebt van wat het geloof inhoudt, kun je het daardoor afwijzen.
De theologie (de wetenschappelijke verdieping van het geloof) schenkt ons de argumenten om in te zien, dat het redelijker (en veel mooier !) is, te geloven dan niet te geloven.
Dus iedereen die van God en de rijke inhoud van het katholieke geloof meer wil weten of haar geloof wil verdiepen door God en Zijn Kerk beter te leren kennen, wordt van harte uitgenodigd om één keer per maand een Credo-cursus te volgen.
Hierin worden aan de hand van de Geloofsbelijdenis alle geloofswaarheden diepgaand uiteengezet.

Tijd: eens per maand, eventueel eens in de 14 dagen
van 20:00 uur tot 22:00 uur (de dag is nader overeen te komen)
Plaats: de cursus wordt in Hengelo (o) gegeven
Kosten 1,50 euro per avond

Informatie en aanmelding:

drs. C. van der Vossen Tel: 074-2506230